A fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului: „Este mai agresivă și se răspândeşte mai repede”

18 06. 2021, 08:17

Specialiștii au descoperit o nouă variantă a coronavirusului, de data aceasta în Moscova. Potrivit acestora, aceasta ar fi mult mai contagioasă și chiar și agresivă. Situația s-ar agrava destul de rapid.

În acest moment, Moscova se confruntă cu apariția noii variante a coronavirusului, care, la rândul ei, este și mai contagioasă și periculoasă pentru oameni. În cursul zilei de joi, primarul orașului, Serghei Sobianin, a făcut o serie de declarații despre acest fapt.

Moscova a înregistrat recent peste 7700 de noi infecții cu noul coronavirus, fiind cel mai mare bilanț înregistrat, după sărbătorile de iarnă, 2020! De asemenea, la nivel național s-au înregistrat 14723 de cazuri, bilanțul fiind cel mai mare total zilnic după data de 13 februarie. Primarul orașului a transmis un mesaj în acest sens, scrie stirileprotv.ro.

“A venit o nouă mutaţie, o nouă tulpină este activă. Este mai agresivă, este mai greu de recuperat, se răspândeşte mai repede. Este mult mai probabil să pătrundă în sistemul imunitar al unei persoane. (…) Această dinamică este destul de neaşteptată, dat fiind faptul că peste 60% dintre moscoviţi fie au fost deja bolnavi, fie au fost vaccinaţi – este un segment mare al populaţiei … Desigur, nu ne aşteptam la o creştere (n.r. a cazurilor), ci la o scădere”, a spus Serghei Sobianin, potrivit agenţiei de ştiri RIA, citată de News.ro.

În țară a fost depistată și varianta Delta a coronavirusului, care se răspândește foarte repede printre cetățeni. Sobianin Serghei a spus: “Suntem foarte aproape de decizii mai stricte – temporare, dar mai stricte – în ceea ce priveşte restricţiile”. Joi, numărul de persoane care doresc să se vaccineze s-a triplat.

Ce arată un studiu despre virusul care a creat haos

Potrivit cercetătorilor, se pare că noul coronavirus ar fi existat printre noi încă din anul 2019, din luna decembrie, înainte de primul caz confirmat în ianuarie 2020. În cadrul studiului s-au analizat 24.000 de probe de sânge la Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) din Statele Unite ale Americii. Dintre aceste persoane, doar nouă aveau deja anticorpi la virusul SARS-CoV-2. Persoanele respective ar fi fost infectate cu noul coronavirus cu două săptămâni înainte de luna ianuarie a anului 2020. Persoanele respective era din Illinois şi Massachusetts.

“Testele anticorpilor ne permit să înţelegem mai bine răspândirea SARS-CoV-2 în Statele Unite în primele zile ale pandemiei în ţară, când testarea era limitată”, a declarat Keri Althoff, profesor de epidemiologie la Universitatea Johns Hopkins şi autorul principal al studiului, arată stirileprotv.ro.

sursă foto: Pixabay